Setembre 2011. NOVA PUJADA DE TAXES

La Generalitat Valenciana, d'acord amb el rector de la Universitat d'Alacant, ha decidit aquest estiu una nova pujada de taxes. En aquesta ocasió, les primeres matrícules, tant de grau com de llicenciatura, s'incrementen un 7,5%. Per altra banda, les segones matrícules s'incrementen un 75% (12 euros per crèdit), i les terceres un 26,6%, fins als 19 euros per crèdit. És, per tant, major que la pujada del darrer any (5% a la primera matrícula).

Des del sindicat d'estudiants Acontracorrent Alacant, volem mostrar el nostre ferm rebuig davant aquest nou atac a l'educació pública. Entenem que, a l'actual context de crisi, on moltes famílies estan perdent o veient reduïts els seus ingressos, mesures d'aquest tipus resulten doblement perjudicials al sotmetre el dret a l'educació, que ha de ser universal, a criteris econòmics. No aconseguim comprendre per qué els mateixos que han destinat diners públics a la banca ens diuen ara que no es pot financiar l'educació sense pujar, any rere any, les taxes.

Enfront d'aquest cicle de retrocessos a l'educació i, en general, als drets socials, creiem imprescibdible una resposta per part de l'estudiantat. No podem quedar-nos de braços plegats mentre ens lleven, un a un, els nostres drets.

NO A LA PUJADA DE TAXES!
FRONT A LES RETALLADES, MOBILITZACIÓ!

_____________________

La Generalitat Valenciana, de acuerdo con el rector de la Universidad de Alicante, ha decidido este verano una nueva subida de tasas. En esta ocasión, las primeras matrículas, tanto de grado como de licenciatura, se incrementan un 7,5%. Las segundas matrículas, por su parte, se incrementan un 75% (12 euros por crédito), y las terceras matrículas un 26,6%, hasta los 19 euros por crédito. Es, por lo tanto, mayor que la subida del año pasado (5% en primera matrícula).

Desde el sindicato de estudiantes Acontracorrent Alacant queremos mostrar nuestro firme rechazo ante este nuevo ataque a la educación pública. Entendemos que, en el actual contexto de crisis, donde muchas familias están perdiendo o viendo reducidos sus ingresos, medidas de este tipo resultan doblemente perjudiciales al someter el derecho a la educación, que ha de ser universal, a criterios económicos. No logramos comprender por qué los mismos que han destinado dinero público a la banca nos dicen ahora que no se puede financiar la educación sin subir, año tras año, las tasas.

Frente a este ciclo de retrocesos en la educación y, en general, en los derechos sociales, creemos imprescindible una respuesta por parte de los y las estudiantes. No podemos quedarnos de brazos cruzados mientras nos quitan, uno a uno, nuestros derechos.


¡NO A LA SUBIDA DE TASAS!
FRENTE A LOS RECORTES, ¡MOVILIZACIÓN!