Jornades. Capitalisme i resistència social

A l’actual crisi econòmica estem veient com els moviments polítics de caire reivindicatiu segueixen existint en els seus diversos àmbits, i com la crítica a les diverses facetes del sistema en el que vivim es torna, com a mínim, una qüestió que àmplies capes de la societat es plantegen.
Amb aquestes jornades sobre el capitalisme i la resistència sociaI pretenem apropar-nos a temes que considerem d'interès per entendre tant el panorama actual en el que vivim, com com s'ha arribat a aquesta situació i que lluites socials i polítiques s'estan donant. Així, plantegem una sèrie de xerrades i documentals de temàtica variada: sobre l'Estratègia Universitat 2015, les retallades socials, els mitjans de comunicació, el feixisme en temps de crisi, la importància del sindicalisme, la lluita per la recuperació de la memòria històrica, les revolucions àrabs, el conflicte palestí-israelià, i dos documentals que expliquen el capitalisme des d'un punt de vista crític.
El nostre objectiu és mostrar una visió alternativa que ajudi a la comprensió dels fenòmens sociopolítics actuals i fomenti la reflexió.